Dieptewerking creëren in een tuin is van wezenlijk belang. Tuindesign zonder dieptewerking is saai, niet spannend. Door gebruik te maken van adequate lijnvoering die het perspectief versterkt, maar vooral door het creëren van massa op de juiste plekken in uw tuin ontstaat die dieptewerking.

Vanuit de kijkpositie moet u op verschillende afstanden massa of objecten in de tuin te zien krijgen en niet alleen op één en dezelfde afstand. Denk aan het voorgrond-achtergrond principe. Vooral het zicht vanaf de terrassen en vanuit de woning is hierbij van belang.

Bij massa/objecten kunt u denken aan bouwkundige zaken als een waterpartij, muurtje, meubilair, kunstobject, maar ook aan beplanting, bijvoorbeeld haagjes, bomen, ‘losse’ beplanting.

Het is uiteraard zaak om subtiel te werk gaan zodat het geen rommeltje wordt, de tuin ruimtelijk blijft en de juiste verhoudingen worden gecreëerd. Alleen dan kan sprake zijn van een geslaagd ontwerp. Strategische dieptewerking maakt uw tuin visueel groter, waarbij de massa/objecten en de lijnvoering tevens zorgen voor de broodnodige structuur, zodat u kunt genieten van een aantrekkelijk beeld, ook in de winter.

Op bijgaande foto’s van deze klassiek-landelijke tuin ervaart u dieptewerking vanuit het tuinhuis, maar ook vanaf het terras bij het huis en vanuit de woning zelf.